Balog Zoltán az osztrák tudományos, kutatási és felsőoktatási ügyekért felelős miniszterrel tárgyalt

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere ma délelőtt hivatalában fogadta Prof. Dr. Karlheinz Töchterle osztrák tudományos, kutatási és felsőoktatási ügyekért felelős minisztert.

A felek a tárgyaláson első körben kiemelték: mindketten érdekeltek abban, hogy az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemet – ami Magyarország, Ausztria, Bajorország és Baden-Württemberg tartományok összefogásával jött létre az egyetlen német nyelvű külföldi egyetemként 2001-ben – erősítsék, kínálatát bővítsék.

Balog Zoltán ezt követően beszámolt a felsőoktatási rendszer átalakításáról, és a Felsőoktatási Kerekasztal tagjai által aláírt nyilatkozatról, amely sikeresen lezárta a hallgatói szerződésekkel kapcsolatos tárgyalásokat.
Mindkét tárcavezető hangsúlyozta: a végzett hallgatók, különösen a végzett orvostanhallgatók külföldre távozása közös probléma, éppen ezért közös fellépést igényel annak megoldása.

Balog Zoltán és Karlheinz Töchterle megállapodtak abban, hogy együttműködnek a duális képzés kialakításában a két ország között.

EMMI

Fotó: Pelsőczy Csaba, kormany.hu / Miniszterelnökség

Találkozó Prof. Dr. Karlheinz Töchterlével