Parkolás Gyöngyösön

gyongyos-parkolas-fulop-henrik

Egy érdekes téma, egy érdekes kérdés került előtérbe a napokban! Az elmúlt évek során többször módosult a parkolási szabályzat Gyöngyösön, többek között a piacnál – Mátyás király u., a Belváros térnél.
Az információk szerint több kötelezettségvállalás mellett (pályázat), egy Kft. kapta meg a várostól tulajdonba a képen látható területet is. Jelenleg ennek körülményei, valamint az ezzel kapcsolatos kötelezettség vállalások egyenlőre nem ismertek a Gyöngyösiek előtt. A mi általunk befizetett adókból a város visszabérli ugyan ezen parkolót a szóban forgó vállalkozástól, majd másodszor is kötelezően fizetteti a lakosságot az itt parkolásért. Az ilyen eljárás etikátlan, hogy többszörösen fizessünk egy területért, valamint azt is, hogy ennek körülményei ilyen tisztázatlanok.
Más városok jó gyakorlatait példaként követve sokkal emberbarátibb, és költséghatékonyabb megoldásokat is lehetne bevezetni, például lehetne ingyenes ebben a parkolóban a parkolás a gyöngyösi lakosok számára. Számomra érthetetlen, hogy Gyöngyösnek még most sincs egy, az itt élők számára városi és egyéb kedvezményeket biztosító Gyöngyös kártyája.
A kártya témájához még sokszor vissza fogunk térni.
A kérdéskör pontosítása, vagy helyesbítése érdekében megkeresésre kerülnek az érintett hatóságokat is. Részleteiről hamarosan.